همشهری - سعیده مرادی: املت قیساوا و تر کوهی از انواع مختلف املت هستند که فاطمه باقری مدرس آشپزی دستور پخت آنها را ارائه میدهد.
املت قیساوا
مدت زمان آمادهسازی: ۱۰دقیقه
مدت زمان پخت: ۱۵دقیقه
برای ۲ نفر
مواد لازم:
تخممرغ درشت: ۲ عدد
خرما: ۱۰عدد
کره: ۲۵گرم
گردو خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
دارچین: نوک قاشق چایخوری
پودر زنجبیل: نوک قاشق چایخوری
نمک: به مقدار لازم
روش تهیه:
۱- ابتدا هسته خرماها را بگیرد و هر کدام را چهار قسمت کنید.
۲- در یک ماهیتابه کره را گرم کرده و خرماها را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود.
۳- سپس گردو، دارچین و پودر زنجبیل را داخل ماهیتابه ریخته و چند دقیقه تفت دهید. در یک کاسه تخممرغها را بشکنید و با چنگال هم بزنید تا زرده و سفیده کاملا با هم مخلوط شوند.
۴- در این مرحله کمی نمک اضافه کنید و تخممرغها را به سایر مواد ماهیتابه بیفزایید. صبر کنید کمی تخممرغ خودش را بگیرد و سپس به آرامی هم بزنید. در پایان پخت کمی دارچین روی املت بپاشید.
نکته: در املت قیساوا سفیده باید خودش را بگیرد، اما زرده تخممرغ را نباید زیاد هم زد و باید حالت عسلی داشته باشد.
املت ترهکوهی
مدت زمان آمادهسازی: ۱۵دقیقه
مدت زمان پخت: ۱۵دقیقه
برای ۲ نفر
مواد لازم:
پیازچه: ۴ عدد نگینی خردشده
ترهکوهی خشک شده: یکسوم لیوان فرانسوی
تخممرغ متوسط: ۲ عدد
روغن زیتون یا کره: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
روش تهیه:
۱- ترهکوهی خشک شده را به مدت ۵ دقیقه در مقداری آب خیس کنید تا نرم شود، سپس آن را آبکش کرده و کنار بگذارید.
۲- در یک ماهیتابه متوسط مقداری کره یا روغن زیتون بریزید و روی شعله ملایم گاز گرم کنید. پیازچههای نگینی خرد شده را در ماهیتابه بریزید تا سرخ شود.
۳- وقتی رنگ پیازچهها طلایی شد، ترهکوهی را اضافه کنید و تفت دهید.
۴- در انتها تخممرغها را یکییکی در ماهیتابه و روی پیازچه و تره کوهی بشکنید و صبر کنید تا سفید تخممرغ خوب خودش را بگیرد. نمک و فلفل را هم در انتها به املت بیفزایید.
نکته: درصورتیکه به ترهکوهی تازه یا خشک دسترسی نداشتید، میتوانید به جای آن از سبزی تره معمولی هم در طرز تهیه املت تره استفاده کنید.